С 10-о място завърши участието си в кат. 53 кг Мая Иванова, втората наша  представителка на продължаващото в норвежкия град Фьорде Европейско  първенство по вдигане на тежести. Българката заложи на сигурността и  направи само по един успешен опит - на 75 кг в изтласкването и на 96 кг  в изтласкването, като после не съумя да увеличи резултатите си след  безуспешни опити съответно на 78 и на 100 кг. Така Мая събра двубой 171  кг, което й отреди 10-о място в крайното класиране, на същата позиция  вчера се нареди и Надежда Мей при най-леките. С 210 кг шампионка днес в  кат. 53 кг стана родената в Молдова и състезаваща се сега за Румъния  Кристина Йову, която изпревари с цели 8 кг украинката Юлия Паратова,  съобщава сайтът на БФВТ www.wfbulgaria.com

България има още двама представители днес във Фьорде. По-късно тази  вечер при мъжете в кат. 62 кг, също в гр. А ще се състезават Владимир  Урумов и Стилян Гроздев.

Утре, вторник, нямаме участие при жените, но при мъжете в кат. 69 кг  група А на подиума в 20.25 ч. българско време ще излязат Диан Минчев и  Златко Минчев.