Номер три в ранглистата на Международната боксова федерация Брайънт Дженингс заяви пред "World Boxing News", че е получил оферта за мач с Кубрат Пулев в София, която обаче е отхвърлил заради хонорар от едва 25 000 паунда.

28-годишният Дженингс, който е с една позиция зад Тайсън Фюри, се очакваше да стане новия противник на Кобрата, след като кръстеният на Майк Тайсън боксьор се отказа от двубой с Пулев под претекст, че "той е анонимник извън родината си и Германия".

Бай Бай Дженингс потвърди, че е вече е получил предложение от лагера на Пулев да замести Фюри за евентуален финален елиминационен мач, който да определи противника на световния шампион Владимир Кличко. Американецът по подобие на много свои колеги обаче решил да бие отбой.

"Хората на Пулев не дават никакви пари за този мач. Искат да делим 75 на 25 процента в тяхна полза и предложението бе само за 100 000 долара в родния му град при това", заяви Дженингс. За него шансът да е на победа от двубой с Кличко явно не е достатъчно изкушение. Така той ще се върне на ринга на 14 юни за двубой в Пенсилвания срещу Андрей Федосов и ще чака възможността си, докато дойде правилната за него оферта. От лагера на Пулев пък очакват той все пак да получи директно правото за мач с Кличко.

Кой ще се осмели да се изправи срещу Кобрата пък все още остава загадка. Прекалено дълго българинът е без официален двубой на профиринга. Денис Бойцов е официалният претендент за европейската титла на Пулев, но надали ще се съгласи на мач с него. /БГНЕС