Легендата на кеча Хълк Хоган се обяви срещу използването на стероиди в кеча.

54-годишният титан на развлекателния спорт разкри, че е взимал стимулантите в продължение на 16 години. Той каза, че може да „надуши”, кой употребява забранените средства, от километри.

Причината, заради която Хоган изрази загрижеността си за здравето на кечистите е, че за последните 50 години на миналия век, повече от 100 състезатели за починали преди да достигнат 40-годишна възраст. Последната капка, бе драмата около смъртта на Крис Беноа, който уби семейството си и после отне собствения си живот.

 „Хълкстърът” е като еквивалент на Пеле и Мухамед Али в кеча. Звездата се състезаваше активно до преди 12 месеца.

На въпрос, дали стероидите представляват опасност за състезателите в този спорт Хоган отговори: „Боже мой, разбира се. Те винаги са били част от играта. Не е никак трудно да разбереш, кой взима и кой не.”

„Когато се състезавах активно, между 1975г. и 1991г., така се помпах, че не можех да докосна раменете си. Лицето ми беше подпухнало, ръцете щяха да ми се пръснат. Спомням си, че в началото на 90-те години, всеки един състезател можеше да отиде при, който и да е лекар и да поиска стероиди. Нямаше никакъв проблем да ги получи. Тогава последва, голям процес срещу президента на федерацията Винс Макмеън. Той беше обвинен, че разпространява и дори кара подчинените си да взимат стимуланти. В последствие, шефът бе справедливо оправдан”, продължава легендата.

„Така се стигна до сегашната ситуация. В момента, тези които ползват стероидите, трябва да го правят тайно. Всичко това обаче, трябва да приключи. Не може повече да си играем на „криеница”. От WWE казват, че правят проверки, но явно това не е достатъчно. Кечистите трябва да спрат да измират. Благодаря на Господ, че все още съм жив”, завърши шампионът.

Хълк сподели, че възнамерява да основе собствена лига, в която няма има такива „супер човеци”. Той не иска да има нищо общо с другите федерации.