Христо Маринов отпадна от състава за турнира по класическа борба "Дейвид Шулц" в Колорадо Спрингс (САЩ) заради счупена ръка, съобщиха от федерацията.

Националът получи травмата по време на родното първенство преди 4 дни. Така в категория до 84 кг няма да има наш борец. Турнирът е от 7 до 10 февруари, а преди това - на 5 февруари, тимът ни ще има двустранна среща с янките в Чикаго.

Българският тим ще бъде воден от двукратния олимпийски шампион Армен Назарян (60 кг), световните първенци от 2005-а Николай Гергов (66) и от 2007-а Явор Янакиев (74 кг). В тима са още Венелин Венков (55), Георги Златански (96) и Иван Иванов (120). Националите пътуват на 26 януари и ще бъдат водени от треньора Стоян Добрев.

В свободния стил на турнира "Дейвид Шулц" ще бъдем представени от двукратната световна и европейска шампионка Станка Златева (74) и от Михаил Ганев (74). Двамата ще бъдат придружавани от именития наставник Симеон Щерев.

Днес за Франция отпътува съставът ни за турнира по класическа борба в Кретей, който е в края на седмицата. Треньорът Братан Ценов ще разчита на призово представяне от Александър Костадинов (55), Иво Ангелов и Емил Милев (60), Пламен Петров (66), Иван Ябанджиев (74) и Калоян Динчев (96). Победителите във всяка категория ще бъдат премирани с по 500 евро. Сребърните медалисти ще получат по 300 евро, а бронзовите - по 100 евро.