Заместник-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов ще наблюдава демонстрация на стрелци със зрителни увреждания от спортен клуб „Габарит”, които съвместно със спортен клуб за интеграция „Витоша”, реализират проект по програмата на МФВС „Спорт за хора с увреждания и деца в риск”.

Министерството на физическото възпитание и спорта, спортен клуб за интеграция „Витоша” и Българската федерация по стрелба с лък обединиха усилията си, за да сложат началото на заниманията по един нов спорт за България – стрелба с лък за зрително затруднени хора. За първи път в страната ни се прави такова специализирано обучение като за целта са закупени две спомагателни устройства за прицелване, които позволяват на хората със зрителни увреждания да постигат резултати, еднакви с тези на другите състезатели.

На 6 март, неделя, от 13.50 часа в тренировъчната зала на 4-ти километър с демонстрацията ще се сложи официален финал на специализираните занимания по стрелба с лък, в които участие са взели 6 човека със зрителни увреждания. Веднага след това зам.-министър Ценов ще награди призьорите от държавното първенство по стрелба с лък за мъже, жени, младежи и девойки олимпийски стил и компаунд.