Отборът на Кот д'Ивоар спечели първа победа на олимпийския турнир по футбол, след като днес надви Сърбия с 4:2. Така африканците излязоха на 2-о място в група А, веднага след отбора на Аржентина. Италия, също както Бразилия и Аржентина, записа втора победа и си осигури класиране във фазата на олимпиадата. Това стана след успеха на адзурите с 3:0 над състава на Република Корея.

Секу Сисе откри резултата в 3-ата минута, след като Антоан Госан и Джервиньо разиграха топката, а пасът намери Сисе непокрит. В 16-ата минута Милян Мърдакович навърза двама защитници и изравни. Райкович от сръбския състав си вкара автогол след центриране от корнер на Емануел Коне. Малко след началото на второто полувреме вратарят Владимир Стойкович извади над гредата удар на Франк Джа Джедже, но в 82-ата минута след пас на Джервиньо падна и третия гол. Негов автор стана Саломон Калу. В 90-ата минута Ракич вкара с глава след центриране на Душан Тадич, а в ответната атака Джервиньо вкара за крайното 4:2 след центриране на Антони Мура-Коменан.

След като бяха безпощадно ощетени от съдията по време на първата среща с Бразилия, днес белгийците се наложиха с 2:0 над домакина Китай, който пък също завърши с девет души. Двата гола за червените дяволи реализираха Муса Дембеле и Кевин Миралас. В 52-ата и в 63-ата минута бяха отстранени от игра Тан Вансон и Чжън Чжъ заради груби фаулове срещу белгийски съперници. В последните двубои се изправят Бразилия срещу Китай и Белгия срещу Нова Зеландия.

Муса Дембеле откри резултата в 8-ата минута. Той преодоля трима китайски защитници и с удар от границата на наказателното поле прати топката в мрежата. Вече след като бяха останали девет на терена китайците пуснаха и втори гол. Кевин Миралас получи топката в наказателното поле и със здрав шут не остави шанс на вратаря.

Италианците се наредиха сред четвъртфиналистите благодарение на головете на Джузепе Роси, Томазо Роки и Рикардо Монтоливо срещу отбора на Република Корея. Томазо Роки, който е единственият играч над 23 години в италианския отбор, подаде на Роси за първия гол и сам вкара втория. При второто попадение му подаде централния защитник Марко Мота, който прокара топката между двама корейци и го изведе на идеална позиция. Резервата Роберто Акуафренска проби по дясното крило и подаде на Монтоливо, който в допъпълнителното време на срещата оформи крайното 3:0. Корейците се опитаха да вкарат поне гол, но беше ясно, че им липсва достатъчно класа.

Второ равенство записа отборът на Холандия, а след това 2:2 изненадващо начело в група В излезе съставът на САЩ. Лалетата се добраха до точката в даденото от рефера продължение чрез Джералд Сибон, който се разписа с удар от 25 метра по земята.

Райън Бабел откри за Холандия в 16-ата минута, надбягвайки защитниците на САЩ, а Саша Клейстън изравни в 64-ата минута след пас на Фреди Аду. Защитникът Кев Ялиенс сбърка при подреждането и помогна на американците. B 72-ата Джоузи Алтидор направи 2:1 за отбора на САЩ по малко странен начин след центриране на левия бранител Майкъл Ороско.

Друг от фаворитите Аржентина спечели трудно с 1:0 срещу Австралия във втория си мач от група А на олимпийския турнир по футбол и се класира на четвъртфиналите. Единственото попадение беше отбелязано от Есекил Лавеци в 77-ата минута след бърза

многоходова комбинация между аржентинските нападатели. С тази победа аржентинците изравниха рекорд на Унгария и Уругвай за осем поредни победи. Те могат да бъдат водачи по този показател, ако се наложат в следващата си среща с отбора на Сърбия.

Звездата Лионел Меси пропусна на 3 пъти да открие резултата в полза на "гаучосите". В първия си мач от групата Аржентина спечели трудно с 2:1 срещу Кот д'Ивоар и вече има пълен актив от 6 точки.

Преди 3 дни Австралия завърши наравно 1:1 срещу Сърбия.

В среща от група С пред близо 50 хиляди зрители Роналдиньо отбеляза 2 гола през второто полувреме за победата на Бразилия с 5:0 срещу Нова Зеландия. Успехът осигури на "селесао" класиране на четвъртфиналите.

Роналдиньо, който не беше играл за Бразилия близо година, се разписа от пряк свободен удар в 55-ата минута и от дузпа в 61-ата.

Останалите попадения за южноамериканците бяха дело на Андерсон в 4-та минута, на Пато в 34-ата и на Аугусто Собис секунди преди последния съдийски сигнал.

В група В Нигерия надделя над Япония с 2:1 след гол и асистенция на Виктор Обина и направи сериозна крачка към класиране за фазата на директните елиминации.

Обина откри резултата в 59-ата минута и асистира на Виктор Аничебе, който направи 2:0 в 74-ата. Йохей Тойода отбеляза почетното попадение за японците 11 минути преди края. "Суперорлите" имат 4 точки, докато "самураите" на практика нямат шанс да продължат на четвъртфиналите.

В група D Камерун спечели трудно с 1:0 срещу Хондурас. Единственият гол падна в 74-ата минута след удар от 25 метра. "Лъвовете" събраха 4 точки от 2 мача, докато Хондурас няма шансове да продължи напред след 2 загуби.