Хандбалният Спартак Вн ще атакува шампионската титла и ще се цели и в купата на България. Това стана ясно на пресконференцията, която дадоха от клуба по повод старта на държавното първенство. Основните конкуренти на Спартак ще са тимовете на Добрич, Локо Вн и НСА. Варненският Спартак  бе изключително активен на тренсферния пазар преди старта на шампионата. В мъжкия тим бяха привлечени младите Бранимир Балчев, Михаил Пенев и Живко Димов. Другите нови състезатели са Георги Христов –ляв гард от Шумен и Александър Димитров, също от от Шумен,  Мартин Михалев и Ариф Арифов.Напуснаха Евтимов и Миленов, които преминаха в отбора на НСА. Стилиян Станчев, Станчо Станчев и Йордан Чакъров се отказаха от активна състезателна дейност.

Пенчо Рачев днес е претърпял операция и ще се възстановява около месец и половина.  Исмет Хаджиев също се възстановява.

В първия кръг на първенството предстои варненското дерби между Спартак и Локомотив, което ще се играе в събота в зала „Владислав” в 18,30 часа.

Междувременно стана ясно, че за  21-окотомври е предвиден турнирът „Евгени Китанчев”.

„Тази година в първенството има 4 равностойни отбора. Това са тимовете на Спартак,Добрич, Локо Вн и НСА. Този сезон първенството ще е от 8 отбора. Останалите са ЦСКА, Левски, Интер Благоевград и Ловеч”, заяви на пресконференция днес президентът на ХК Спартак Росен Добрев.

На пресконференцията присъства и треньорът на Спартак Пенко Златев.  „Изградихме прекрасна детско юношеска школа с привличането и на гарнитурите от Черно море. Сега школата ни е отлична предпоставка да имаме добър отбор с по-малко средства. В клуба разполагаме с можещи и работещи треньори, което много ни радва.Треньорският ни състав е много амбициозен”, заяви Златев.

Относно мъжкия отбор Пенко Златев изрази задоволство, че са привлечени и млади състезатели. Проблемът на този етап е вратарският пост заради контузията на Исмет Хаджиев. Той няма да може да играе и с Локомотив, и с Добруджа. Вторият проблем е свързан със заминаването на другия вратар Ивайло Костов в чужбина.На пожар е извикан Ариф Арифов, който ще може да помогне през първия полусезон, защото единственият останал вратар е едва 17 годишният Михаил Пенев. Като друг проблем Пенко Златев изтъкна липсата на нормална зала, където да се готви отборът.

Повече за целите пред Спартак и новите състезатели в клуба чуйте от президента Росен Добрев в прикачения звуков файл