Президентът на Европейските олимпийски комитети Патрик Хики стана 16-ят удостоен с титлата Доктор Хонорис Кауза на Националната Спортна Академия „Васил Левски”.

Церемонията бе тази сутрин в Спортната Академия, след което ирландецът заяви: ”Връщането на български член в структурата на МОК е изцяло в прерогативите на председателя Жак Рог, но вие винаги сте били част и сте имали представител. И за в бъдеще ще има приемственост. Стефка Костадинова е идеалният кандидат, тя е не само отличен ръководител на БОК, но и голям олимпийски шампион. Жак Рог трябва да се консултира с мен при избора на следващите представители, Стефка е №1 в моята листа. Благодарение на нея проблемите ви отминаха и България има нов положителен имидж в олимпийските игри. Ако неевропейска кандидатура спечели домакинството на Зимните олимпийски игри, имате сили да спечелите следващата битка.”

В интервюто си Патрик Хики говори още за възможността след Иван Славков България да има член в МОК и защо той използва ирландския си хумор.