Четирикратният световен шампион Джон Хигинс се класира за втория кръг на English Open, след като победи китаеца Ли Юан с 4-1 на старта на надпреварата. Световният номер 4 последва примера на Рони О'Съливан, Марк Уилямс и Марк Селби от вчера, които също записаха убедителни победи в първи кръг.

Хигинс взе първите два фрейма на мача, преди Юан да успее да се запише на таблото, но след това шотландецът реализира брейкове от 75 и 88 точки, за да стигне до успеха след малко повече от час игра. Във втория кръг Вълшебника от Уишоу ще срещне Найджъл Бонд.

След двубоя Хигинс призна, че има проблеми с мотивацията след двата поредни загубени финала на Световно първенство. Шотландецът бе победен от Марк Уилямс с 18-16 по-рано тази година, а 12 месеца преди това бе спрян от Марк Селби.

Шоу за зрителите имаше в ранната сесия днес, след като тайландецът Тепчая реализира максимален брейк от 147 при победата си над Сихейл Вахеди с 4-1. Това бе втори максимум в кариерата на Тепчая и трети от началото на новия снукър сезон. /БГНЕС