Джон Хигинс надви Стюарт Бингам с 4-2 фрейма в двубой от първи кръг на ранкинг турнира по снукър Световна Гран При, който се провежда в английския град Челтнъм.

„Вълшебникът“ стартира по-силно и поведе с 2-0 след брейк от 60 във втората партия. Той можеше да се доближи на фрейм от крайния успех още в следващата, но допусна кражба след 53 пункта за „Бинго“. Финалистът от 2016 в надпреварата възстанови статуквото след нов халф-сенчъри брейк от 57.

58 върнаха аванса на шотландеца, а в оказалата се последна партия в двубоя Бингам изпита от собственото си лекарство, допускайки на свой ред кражба след поредица от 64 точки. В следващия кръг Хигинс ще спори за място на четвъртфинал с китаеца Синтун Джао, който надигра със същия резултат своя сънародник Ян Бинтао.

По-късно предстои двубоят на петкратния световен шампион Рони О‘Съливан, който играе със своя добър приятел Лиен Уенбо. Утре пък шампионът от миналата година Джъд Тръмп се изправя срещу спечелилия измежду Кайрън Уилсън и Джак Лисовски, които играят в момента при резултат 2-2. /БГНЕС