Джон Хигинс отпадна още в първия кръг на Германския Мастърс по снукър, след като отстъпи на Роби Уилямс с 4-5 фрейма в зала „Темподром“ в Берлин.

33-годишният англичанин поведе с 2-0 след две оспорвани партии, но „Вълшебникът“ изригна със сенчъри брейк от 134 точки. Шотландецът обърна изцяло развоя на събитията след нови две отлични серии от 88 и 138. Уилямс обаче отвърна на предизвикателството и се доближи на фрейм от успеха, реализирайки и брейк от 69. Хигинс изравни след 74, но сбърка червена топка в решителната партия, след което се сбогува и с надпреварата в германската столица. Уилямс ще играе на осминафинал със спечелилия спора между Робърт Милкинс и Елиът Слесър.

От турнира отпадна и Дин Дзюнхуей. Китаецът бе елиминиран от Скот Доналдсън със същия резултат и след здрава и продължителна битка в решителния девети фрейм. Шампионът от Обединеното Кралство водеше с 4-2, но се пропука и загуби от 25-годишния англичанин. В следващия кръг го чака победителя от двубоя между Том Форд и Шон Мърфи. Победа с 5-4 записа и Мичъл Ман над Александер Урсенбахер. Ман ще играе срещу един измежду Йън Бърнс и Нийл Робъртсън, който играят в следобедната сесия. /БГНЕС