Стивън Хендри е убеден, че Рони О‘Съливан може да спечели „още 3-4 световни титли“, ако е мотивиран да стане най-великия шампион в историята на Крусибъл.

Седемкратният първенец на планетата Хендри настоява, че Ракетата все още може да го детронира от върха на Световните първенства, независимо от факта, че за последно спечели най-престижната надпревара в снукъра преди седем години. О‘Съливан има на сметката си рекордните седем титли както на Мастърс, така и на Шампионата на Обединеното Кралство, но остава с две зад Хендри при световните корони.

„Ако иска и е настроен психически, мисля, че може да спечели още 3-4 световни титли“, започна Хендри по време на Инстаграм лайв чат с Алан Макманъс, който го победи във финала на Мастърса през 1994. Седемкратният световен шампион добави, че Рони не може да бъде обвиняван за това, че не се наслаждава на предизвикателството на Световното първенство. Рони призна наскоро, че не е особено заинтригуван от това да бъде там в продължение на 17 дни. Не може да спорим с това. Ако се чувства по този начин, това е“.

Макманъс пък смята, че мечтан финал в шефилдския театър Крусибъл тази година, ако турнирът се проведе при закрити врати без юли, ще бъде между О‘Съливан и действащия световен първенец и номер 1 в ранглистата Джъд Тръмп. „Той е способен да стигне до финала, без значение от турнирите преди това. Ще бъде страхотно да го видим във финала срещу Джъд. Интересно ще е да видим Рони в ролята на аутсайдер – защото, нека признаем, Джъд в момента е на върха в професионалния мъжки снукър“, каза Макманъс. /БГНЕС