Мъжкият национален отбор по хандбал на България победи Катар с 30:26 в третия си мач от турнира „8 държави – 3 континента” в курортното селище Линяно Сабиадоро в Италия. Успехът позволи на нашите утре от 17 часа да спорят за третото място в надпреварата с Гърция или Естония. За първото ще играят Италия и Черна гора.

„Много съм доволен от играта на всички до 50-ата минута. Тогава водихме с 9 гола. Последваха няколко смени и неспазване на тактическите указания, което позволи на съперника да намали преднината ни”, заяви Кирчо Василев.

След почивката в игра се появи и звездата на „Локомотив Металекс Билд” Веселин Чакмаков. Заради болки в глезена неговото участие бе под въпрос, но Веско се е почувствал по-добре. Най-резултатен бе неговият клубен съотборник Мирослав Владков с 10 гола. Осем от тях са от дузпи.

Българите се прибират в София с полет от Венеция в неделя. Същата вечер отборът продължава с влак към Варна, а на 2 януари се връща в столицата и лети за Порто. На 3 януари е първата ни световна квалификация с Португалия.