Хандбалистите на Спартак победиха Руйслип Игълс с 24:22 (11:9) в първия мач от 1/16-финалите на „Чалъндж къп” в зала „Конгресна” пред повече от 1500 зрители, съобщи официалният сайт на клуба. Най-резултатни от победителите бяха Веселин Станков и Бранимир Балчев с по 7 гола. Утре от 16 часа в същата зала е втората среща, в която варненци отново се водят домакини.

Двубоят днес  вървеше гол до гол да 5-ата минута, когато Спартак излезе напред в резултата и не изпусна водачеството до края. В един момент след почивката преднината достигна 5 гола.

„Играхме притеснено, което го отдавам на липсата на опит на повечето млади състезатели. Все пак за тях това бе първи международен мач. Направихме много пропуски в атака след бързи пробиви, изпуснахме и 4 дузпи от общо 6, което е лош показател. Технически и физически ги превъзхождаме, но утре трябва да играем с мисъл и по-спокойно”, заяви наставникът на Спартак Пенко Златев за клубния сайт.

Президентът Росен Добрев пък допълни: „Благодаря на публиката и фенклуба на футболния Спартак Варна за горещата подкрепа. Надявам се утре да покажем по-съдържателен и резултатен хандбал и да зарадваме многобройните си фенове с класиране за 1/8-финал.”