Националният отбор на България се изправя срещу Македония в трети мач от световните квалификации по хандбал при мъжете утре. Срещата ще се играе от 18 часа в Двореца на културата и спорта във Варна. Наставникът на нашите национали Кирчо Василев няма да може да разчита на Сашо Попов в този двубой, тъй като той е с контузия от срещата с Португалия.

„Гледах DVD с мачове на съперника срещу Израел и Люксембург. Ако македонците са в пълен състав, ще се класират за плейофите от нашата група“, коментира Василев. Селекционерът призна, че целта на отбора в тези квалификации е да подобри качеството на играта и да повиши самочувствието си.

„Трябва да изградим свой стил на игра и постепенно да го усъвършенстваме, като изчистваме грешките. В Португалия те бяха 25, във втория мач ги свалихме на 15, а срещу Македония ще е добре, ако са още по-малко“, допълни Василев.

Според него страни като Гърция и Турция са дръпнали напред в хандбала, защото имали подкрепата на държавата. „Преди 25 години биехме гърците и турците с разлика. Сега обаче са пред нас, тъй като хандбалът им стана държавна политика“, уточни Василев. Той призна, че в Гърция и Турция държавата поема разходите за всички мачове и състезания. „Държавата плаща пътните на отборите и съдийските такси. За клубовете остава да поемат заплатите и хонорарите на своите състезатели. Строят се зали, привличат се чужденци и първенствата им са силни. На този етап това в България няма как да стане“, завърши Василев.