Шампионките от “Етър-64″ връчиха на кмета на Велико Търново д-р Румен Рашев златен медал като благодарност за подкрепата на Общината в старопрестолния град. Градоначалникът прие хандбалистките и ръководството на клуба, за да им честити спечелената току-що шампионска титла на България, информира sport-vt.com. От страна на Общината на срещата присъстваха още зам.-кметовете Стефка Танева и Йордан Грозданов, председателят на комисията по младежта и спорта Камен Алексиев и други.

“За тези няколко години извоювахте най-големите успехи, които Велико Търново има в спорта. Желая ви още успехи, те при вас не секват. От Общината правим, каквото можем, макар че т.г. сме по-затруднени. Все пак успяхме да обновим напълно зала “Сава Величков”. Благодаря ви от името на целия град”, заяви д-р Рашев.

Капитанът на тима Гергана Александрова му подари един от златните медали, както и му връчи спечелената шампионска купа. Тя ще бъде поставена в постоянна витрина в ДКС “В. Левски” заедно с останалите отличия на клуба. От своя страна кметът подари на шампионките виолетово знаме на Общината, преди да се снимат заедно за обща снимка.

„Титлата идва в юбилейна година, няма клуб в Северна България, който 40 г. без прекъсване да е в елита. Няма в последно време и такъв, който да печели титлите си с 21 победи от 21 мача. Благодаря на хората, които помагат ­ без финансовата подкрепа на Управителния съвет, на Общината и най-вече на труда на момичетата, нямаше да има тези резултати. На 20 и 21 юни В. Търново е домакин на финалите за купата на страната и се надяваме да направим дубъл”, сподели клубният президент Атанас Атанасов.

„Няма да е лесно и за купата, но ще гоним и нейното спечелване. Рецептата за успех е много проста - работа, работа и пак работа”, заяви треньорката Йонка Генчева.