Хандбалистките на Локомотив Металекс Билд надиграха италианския Сасари с 31:22 (14:13) във втория мач от втория кръг на ЕХФ и се класираха за третия кръг в турнира с общ резултат 54:52. Това е най-големия успех в историята на женския хандбал във Варна.

Домакините стигнаха до триумфа с феноменална игра между седмата и 25-ата минути на второто полувреме в зала „Конгресна” на Двореца на културата и спорта.

При 21:20 в тяхна полза, българките вкараха девет безответни гола и убиха интригата при 30:20. Малко по-късно варненки водеха с 30:21, когато заради повреда в електронното табло бе зачетен фалшив гол за италианките и резултатът стана 30:22. Въпреки протестите на „Локо", дежурният делегат от Турция зачете попадението и в протокола бе вписан краен резултат 31:22.

Видеозаписът обаче ясно ще покаже, че всъщност Сасари е вкарал едно попадение по-малко. След двубоя хандбалистките на Локо налягаха на пода от радост.

„Това е най-щастливият ми ден в хандбал. Нашият тим показа, че има характер и потенциал и съм убедена, че ще се развива в правилната посока”, заяви капитанката Стефка Агова.

Тя отново бе най-резултатна с 11 гола, а Светлана Николаева завърши със седем.

„На почивката казах на момичетата да бързаме бавно. Да вкарваме гол и да задържаме играта. Всички показаха дух и манталитет на победители. Искаха силно победата, искаха я повече от съперника и я постигнаха. Благодаря им”, каза наставникът Здравко Петров.

В Локомотив празнуваха успеха до зори в три заведения, а днес отборът получи почивен ден. Жребият за трети кръг е на 14 октомври.