Женският национален отбор на България по хандбал загуби от Гърция с 30:33 (15:21) първия си мач от турнира в Самоков. „През първото полувреме използвахме две защити – 6-0 активна, и 5-1. Видя се обаче, че не сме готови за 5-1 и затова изостанахме в резултата", заяви селекционерът Здравко Петров.

Той допълни, че след почивката се придържали само към 6-0 и са играли добре в защита. „Успяхме да изравним, но направихме фатални пропуски и изгубихме", допълни Петров.

Последният смята, че тежестта на двубоя е изнесена от националките на Локомотив Металекс Билд и Етър 64. От Бъки Нели Добрева е нямала ден, а Роксана Радева не е влязла в игра. Петя Милинова пък играе за девойките на България в турнира. „Основният проблем е във взаимодействието в атака между състезателките от родното първенство и играещите в чужбина. Деси Илиева, Веселка Калакунова и Радостина

Генкова дойдоха само 48 часа преди мача, но в оставащите дни до световните квалификации се надявам да се подобри синхрона им с останалите и да влязат в ритъм", каза още Петров.

Днес България играе със Сърбия от 17,30 часа.