В квалификационен мач за европейско първенство, игран тази вечер в благоевградската зала „Скаптопара”, българският национален тим по хандбал за мъже загуби от представителния състав на Израел с 28:34 /15:20/.

Това е втори мач и втора загуба на избраниците на старши треньора Христо Йорданов след неуспеха преди пет дни срещу Германия - 11:42.

В нашата квалификационна група за Европейското първенство в Австрия през 2010 година са още отборите на Словения и Беларус.

В днешната среща гостите от Израел поведоха в резултата още в началото и допуснаха на два пъти изравняване само около 9-ата и 10-ата минута. След това те поддържаха преднината си и се оттеглиха на почивката с аванс от пет гола - 20:15.

Израелските хандбалисти бяха по-бързи и комбинативни и разиграваха по-добре от българските национали, които разчитаха най-вече на стрелковите умения на Борислав Борисов, приключил мача с 10 гола, и на Веселин Чакмаков, отбелязал шест, от които пет през първата част на мача.

По два гола от българите вкараха Борислав Табаков, Петър Чивийски, Мирослав Владков и Димитър Иванов, а по един - Чавдар Чернев и Димитър Петков.