Българският национален отбор по хандбал допусна трета загуба от предварителна Група 6 от квалификациите за Европейското първенството през 2010 година в Австрия. След загубата от Германия и Израел българите загубиха в зала Конгресна на Двореца на културата и спорта във Варна от Словения с 23:40 (14:19).

Лъвовете започнаха отлично първата част и успяха да поведат с три гола при 6:3. Гостите на два пъти намаляваха пасива си на 1един гол, но националите ни успяваха да запазят преднината си. Шест минути преди края на първото полувреме словенците успяха да изравнят резултата при 14:14. От тук до края на частта гостите изцяло диктуваха положението и не позволиха да им бъде отбелязано попадение за 19:14 в тяхна полза.

Безрезултатната игра на България продължи и през втората част, в която националите ни отбелязаха първия си гол цели шест минути след началото й. Словенците продължиха отличната си игра, реализираха пет безответни попадение и поведоха с 11 гола при 29:18, като до края на мача само увеличаваха преднината си до крайното 40:23.

Най-резултатен в мача беше Чакмаков с девет гола, а Пламенов добави още пет за България. За Словения Гаич вкара осем, а Натек и Скубе добавиха по пет попадения за успеха.