Хандбалистите на Локомотив Металекс Билд надиграха шампиона на Италия Италгест (Касарано) с 23:18 (11:11) в зала „Конгресна" и се класираха за трети път в своята история за трети кръг в ЕХФ. Първите два пъти бяха през 2005-а и 2007-а година.

След загубата с 3 гола в събота на Локо му трябваше успех поне с 4гола. 2,20 минути преди сирената варненци водеха с 21:18. Последваха ефектни попадения на Никола Карастоянов и Веселин Чакмаков, които поставиха точка на спора. Най-резултатен от победителите беше Мирослав Владков с 6 гола, а Карастоянов и Чакмаков завършиха с по 5. Силно пази Иван Иванов-Змея.

През първото полувреме стражът дори вкара гол, след като прехвърли колегата си от своята врата. Изненадващо в състава на Локо се появи Йордан Михайлов. Преди месец той напусна тима, тъй като реши да се откаже от хандбала. Данчо обаче прие да помогне, защото заради контузиите на Димитър Асенов и Чавдар Чернев нямаше здрав разпределител.

Жребият за трети кръг е във вторник. Както е известно, до същата фазана надпреварата достигнаха и жените на варненския клуб.