Великият шампион Хакухо закръгли на 20 победите си в супертурнири, осигурявайки си успеха на есенния "Аки башьо" в последния ден от надпреварата, като финишира с баланс 13-2.

Белият феникс тръшна с уватенаге монголския си сънародник Харумафуджи, който спечели предния турнир в Нагоя. В същото време днес в последния 15-и ден сумистите с шансове за трофея допуснаха поражения. Котошогику отстъпи пред Баруто и приключи с 12-3, а Кисеносато завърши със същия актив, след успех над Гоейдо.

Ако Котошогику бе надвил естонския исполин Баруто (досега балансът в мачовете помежду им бе 10-10), щеше да се стигне до суперфинал, но това не се случи. Хакухо пък бе загубил последните си две срещи с Харумафуджи, но днес се справи със съпротивата на Слънчевия кон. Най-ниският борец в елитната дивизия "макуучи" - 169-сантиметровият Тойоношима в последния възможен момент успя да съхрани званието си "комусуби", след като пребори Китатайки и завърши с 8 победи и 7 загуби. Във втора дивизия "джурю" 24-годишният японец Мьогирю си осигури още вчера титлата, а българинът Даниел Иванов-Аоияма регистрира победа в последния ден. Той надви днес Хокутокуни и завърши с баланс 10 победи и 5 поражения, две от които са служебни, тъй като заради болки в кръста Синята гора не излезе на дохьото в първите два кръга.