36-годишният ни олимпийски шампион Гълъбин Боевски, който бе задържан с 9 кг кокаин на летището в Сао Паулу в Бразилия, признал, че пренасял дрогата. Българинът дори е изразил готовност да съдейства на властите, съобщава БГНЕС.

Това е станало още при първия разпит на Боевски, който е проведен с преводач. Това твърди дипломатически източник. Гълъбин Боевски поискал и съдействието на адвокат от България.

Външното ни министерство е изпратило на близките на Боевски имената на няколко известни бразилски адвокати. Нашите дипломати са категорични, че е по-добре за Боевски защитата му да бъде поета от бразилски адвокат. Гълъбин Боевски може да получи до 15 години затвор.

Справка в търговския регистър показва, че Боевски е натрупал огромни дългове. Всички негови фирми са на загуба, включително и най-известната му "Боевски 2000". Той участва още и в "М-ЮНАЙТ", "Боевски и Боев" и "Скандал ВИП".

Олимпийският ни шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски беше арестуван в Бразилия за притежание на наркотици. Първоначално се съобщаваше, че у него са намерени 4 кг кокаин, но по-късно местната полиция на българското посолство в Бразилия уточни, че става въпрос за 9 кг. Боевски е задържан на летище "Гарульос". Дрогата е била скрита в специално приготвени тайници в три куфара. Той е трябвало да лети до Мадрид, откъдето да пристигне в София.