Двукратната олимпийска шампионка на България в спортната стрелба Мария Гроздева говори за спомените си от първата й титла - тази от игрите в Сидни, предаде репортер на БГНЕС.

"Започнах доста лошо в първата дисциплина - бях във финалната осмица, но отзад напред. Бе голям емоционален и психически срив, наистина беше много тежко изживяване за мен, защото бях много подготвена, но не се получи. Радващото е, че имахме пет дни до следващата дисциплина и успях с усилията и на Валери, както и на доктора на борците. При втората дисциплина, освен че бях готова, нямах и това напрежение. Бях съсредоточена и успях да направя един доста добър резултат, който в крайна сметка ме изкара на второ място във финала. Тогава почна и борбата с китайката, която бе първа и в другата дисциплина, стартира и първа в тази. Но въпреки това успях да я обърна с по-малко от точка. Беше страшна емоция, защото е Олимпиада. Най-големите емоции са на олимпиадите, особено когато и успееш да постигнеш това за което си готов", заяви Гроздева.

Двукратната олимпийска шампионка не пропусна да пожелае и успех на волейболните национали, които в събота излизат в битка с Франция за класиране на финала на Евроволей 2015. "Дано успеят момчетата - имам чувството, че може да станат европейски шампиони."