Мария Гроздева победи Таню Киряков в демонстративна стрелба, част от Осмомартенския турнир по стрелба с пистолет "Макаров" за жени, работещи в системата на отбраната.

Киряков се съгласи да стреля с пистолета на Мария, а след това отстъпи първото място на дамата, съобразявайки се с настъпващия женски празник. Двубоят между двукратните олимпийски шампиони бе наблюдаван лично и от Министъра на отбраната Веселин Близнаков, който награди призьорите в турнира.

В турнира на Стрелковия комплекс на ЦСКА - IV-ти километър участваха 20 отбора от системата на Министерството на отбраната и Генералния щаб. В индивидуалната надпревара първа е Надя Прокопова от Военна академия "Г.Раковски” с 90 точки, Ст.л-т Теодора Иванова (Служба "Сигурност" ВП, ВКР) зае второто място с 87 точки, а с 84 трета остана Лидия Георгиева (Военна академия "Г.Раковски). Отборното класиране спечели ВА "Г.Раковски" с актив от 253 точки. Служба "Военна информация" е на второ място с 240 точки. Сили за специални операции останаха трети с 239.