„Искам да кажа, че нямам къде да тренирам!“, обяви Мария Гроздева. Най-добрата ни състезателка по спортна стрелба се оплака: „Електронните мишени, които трябва да се сложат на Гео Милев не са сложени както каза Камен Шишманов. Нямам къде да тренирам, а на 20-ти заминавам на състезание. По всякакъв начин продължават да ни спъват подготовката и да ни пречат, но мисля, че и за това ще си понесат последствията. Всичко това ми се отразява, а и каква подготовка имам?! Тренирам въздушно, но не и малаколибрено оръжие“.

Ето какво още каза Гроздева и по отношение на конфликта си с настоящия президент на федерацията Камен Шишманов:

Ако Камен Шишманов е на това място и след Олимпиадата какво правим? Ние сме в такава конфронтация, че не може да се работи. Той каза, че много мисли за нас и много ни помага – глупости! Отидете на стрелбището да видите къде тренираме! Няма къде! Студ, мизерия, заключено!

Относно местата където тренират останалите с олимпийски квоти – Антоанета Бонева си е в Търговище в направено от тях стрелбище в мазе, другите пък са от Пловдив и вероятно Камен Шишманов им предлага условия каквито казва, че и на мен е дал, но няма такова нещо.

Не ми се иска за всичко да занимаваме министъра на спорта. Ще изнесем подготовката си в чужбина, но като доиде финансирането. До сега при Шишманов беше ние отиваме на подготовка със собствени средства, след това показваме документи и фактури, чак тогава след 2-3 месеца, ако той реши ни връща тези пари. На мен месеците май и юни не ми трябват пари за подготовка защото сме на вън, а сега ми трябват като е студено, за да отидем в чужбина за подготовка на малокалибрено оръжие. Единствето стрелбище, на което сега може да се тренира е на Гео Милев. Там трябва да се монтират електронните мишени, но те сега са заключени на ЦСКА от Шишманов и няма да разреши заради мен да се сложат.

Това, че федерацията остава без финансиране изобщо не ме притеснява, а и това се очакваше. По-ме притеснява, че там във федерацията има един човек, който е назначен за треньор. Трябва да го питате какво прави там като е дошъл от стрелбата с лък. Дори името му не зная, не се познаваме. Стои по цял ден във федерацията без да знаем каква работа върши и вероятно заплата ще получи за това. Цял живот сме говорили, че ние нямаме нужда от треньор защото спортът ни е индивидуален. Този човек сам се е похвалил, че му е очещано ходене в чужбина, 1500 лева заплата и че щял да се занимава с деца.

Слава Богу нашето финансиране с наредба ще минава през клубовете. При Шишманов няма да има финансиране, няма федерация, няма такъв господин, няма старши треньор, няма нищо.