2009 година бе оценена от Мария Гроздева като много успешна, след като получи своя спортен Икар за достойно представяне. Стрелкинята ни присъства на церемонията, след като наскоро не отиде при награждаването на най-добрите състезатели на Българската федерация по спортна стрелба. Тя заяви и желанието си да извоюва квота за Летните олимпийски игри в Лондон.

След серия от интервюта Гроздева се опита да отклони новите въпроси с извинението, че ще изпусне влака за Белград, където е на състезание и трябва да тръгва. По-късно обаче тя отново изрази негативното си отношение към ръководството на централата: „Те нали ви казват, че проблеми няма, а аз казвам, че има! Точно обаче какъв е, не знам. С тези хора не се понасяме, не се виждаме, не комуникираме, а това вече е проблем, който вече поражда нови, които ще излязат наяве някой ден. Те са аматьори и не ги познавам повечето. Те са великите и не вдигат телефона да се обадят да ме попитат има ли нещо, няма ли, има ли проблем, няма ли! Така че ние нямаме никаква комуникация. За това аз спирам да коментирам, казала съм каквото съм казала, не искам да се повтарям повече. Огорчена и обидена съм от празните приказки, които от федерацията говорят по мой адрес и изобщо от начина, по който се държат. Нямам нужда от моралните им награди. Когато станахме олимпийски шампиони, аз и Таню Киряков, направиха календар с една пушка и един пистолет кръстосани, дори без нашите лица. Аз няма да им уважа церемонията. Това е положението”.

„Със съпруга ми вървим към уреждането на старта на наш клуб и след Нова година ще ви дадем повече подробности. Целите ми за 2010-та са Световното първенство и олимпийска квота за Лондон”, завърши Гроздева.