Олимпийската ни шампионка Мария Гроздева и нейният треньор и съпруг Валери Григоров обмислят да създадат собствен клуб. Гроздева остана без клуб след като от СК „Нове” спряха финансирането й и освободиха голямата ни спортистка, която преди време сподели, че една от възможните причини за това е участието й в шоуто ВИП-Брадър по-рано тази година.

„Обадиха ни се доста хора, когато разбраха новината. Хора с възможности. Благодаря им за подкрепата”, коментира треньорът Валери Григоров, който намекна, че двамата обмислят възможността да създадат собствен клуб. „Когато решим и има нещо сигурно, ще разберете. Дано да са истина думите на Нонка Матова, че за всеки клуб в България би било чест Мария да се състезава за него”, допълни още Григоров, но подчерта, че плановете ще бъдат съчетани с обвързаността на олимпийската ни шампионка с Министерството на отбраната, което винаги ги е подкрепяло.

Темата стана актуална след въпрос на журналист към новия президент на федерацията по спортна стрелба Камен Шишманов дали неговият клуб „Тракия” би привлякъл в редиците си Гроздева.