При силен интерес в Петрич премина вторият мемориален турнир по ускорен шахмат и блиц в памет на Димитър Георгиев - кандидат-майстор на спорта от Петрич. След двудневна оспорвана надпревара в турнира на блиц победител е Кирил Георгиев, второто място в крайното класиране е за Григор Григоров, а третото за Веселин Пандев. На ускорен шах първи е отново е Кирил Георгиев, следван от Петър Дремджиев и Любомир Данов.

През първия ден на блиц (контрола 3 минути плюс 2 секунди за всеки изигран ход) участие записаха 34 шахматисти от цялата страна и техни колеги от Сърбия, а 36 шахматисти се състезаваха на ускорен шах (контрола 15 мин. плюс 10 сек. за всеки изигран ход).

От големите имена в шахмата в надпреварата в Петрич се включиха гросмайсторите Кирил Георгиев - син на Димитър Георгиев, Григор Григоров, Петър Генов, Петър Дренчев и Мирослав Тошич от Сърбия. Те си оспорваха призовите места заедно с международните майстори Веселин Пантев, Сашо Николов и Методи Стойнев. Наградният фонд в размер на 4000 лева за втория мемориален турнир по шахмат в памет на Димитър Георгиев е осигурила община Петрич.

"Благодаря на община Петрич и лично на кмета Димитър Бръчков за отношението към този спорт, за това, че го има този турнир в памет на баща ми", коментира Кирил Георгиев, световен шампион за юноши през 1983 година и гросмайстор от 1985 г. След двудневна оспорвана надпревара в турнира на блиц победител е Кирил Георгиев, второто място в крайното класиране е заслужил Григор Григоров, а третото - Веселин Пандев. На рапид първи е също Кирил Георгиев, следван от Петър Дремджиев и Любомир Данов. /БТА