Отборът на Грийн Бей Пакърс спечели най-ценното отличие в американската спортна традиция, след като триумфира в 45-ия Супербоул на Националната футболна лига. Пакърс спечелиха срещу Питсбърг Стийлърс с 31:25, най-вече благодарение на неуморимия куотърбек Аарън Роджърс. Повече от 100 хиляди души се стекоха на стадиона на Далас Каубойс, за да наблюдават срещата.

За Грийн Бей това е четвърта титла в Супербоул, като първите две печелят през 1967-а и през 1968-а година. Тимът на Питсбърг пък се беше устремил към седмия си трофей, но мечтите им ще бъдат отложени поне с една година. С население от 102 хиляди души, градчето в Уисксонсин- Грийн Бей, е най-малкото с отбор в професионалните футболни лиги на САЩ, но въпреки това има много сериозни традиции. Повече титли в Супербоул от тях имат единствено Питсбърг (6), Далас Каубойс и Сан Франсиско по 5. Мачът започна със сериозния гаф на петкратната носителка на наградата Грами Кристина Агилера, която трябваше да изпълни националния химн на САЩ. Агилера обаче шокира всички, след като пропусна един куплет.

Въпреки че срещата може да бъде определена като доминирана от защитите и на двата отбора, победителите успяха да отбележат седем тъч-дауна, а също така и да се възползват от грешките на Стийлърс. Грийн Бей загубиха двама от титулярите си, които изнесоха мачовете през сезона- Доналд Драйвър, както и корнърбекът Чарлс Уудсън. За последен път отборът на Грийн Бей е печелил титлата през 1997-а година, когато надвива Ню Инглънд, а един сезон по-късно е и последното им участие на финал. Тогава обаче са победени от Денвър.

Аарън Роджърс пък беше избран за MVP на Супербоул, след като реализира 24 успешни от 39 паса от 304-ия ярд, а също така в срещата се отличи и с три паса, от които беше постигнат тъчдаун. Грег Дженингс направи два тъч-дауна за победителите, Джорди Нелсън- един, а Ник Колинс получи пас от Бен Рьотлисбергер, пробяга 37 ярда в първата четвърт мача и даде аванс на Грийн Бей от 14:0. По ирония, купата за победителя носи името Винс Ломбарди Трофи, наречена на треньора на Грийн Бей, спечелил титлите през 1967-а и през 1968-а година.

"Най-после купата си е у дома. Момчетата си заслужиха труимфа. Имахме някои проблеми с контузии преди мача, но по време на самата среща показахме дух, не се отказахме и се борихме за всеки ярд, коментира след края на срещата треньорът на победителите Майк Маккарти.Въпреки проблемите с контузии, появили се по време на срещата, Грийн Бей продължи да доминира и през втората четвърт. Металурзите обаче се вдигнаха на финален щурм и след края на третата вече бяха съкратили пасива си до 17:21. В четвъртата те съкратиха още благодарение на един тъчдаун до 25:28, но след това прибързаността им костваше два пресечени паса и Грийн Бей триумфира с крайното 31:25. Тогава Роджърс опита няколко дълги паса и 2:05 минути преди края на срещата Мейсън Кросби оформи крайния резултат, след като получи топката от 23 ярда и реализира.