Българският Гранд Про и молдовския Прогрес не успяха да се победят и завършиха при резултат 2:2 в първия мач от предварителната група H на Шампионската лига по футзал.

Българите са домакини в своята група, като мачовете се играят в СК „Камчия”. Двата тима изиграха двуостро първа част, в началото, на която първо молдовците се отчетоха с пропуск, а варненци отвърнаха с греда на Паулиньо.  Две минути преди края на първата част Йован Станкович реализира дълга дузпа за 1:0 в полза на Гранд Про.

След куп пропуски на Гранд Про в лицето на Карагеоргиев, Димитров, Костич и Паулиньо, молдовците изравниха след гол от дълга дузпа на Мунтеану. Шест минути преди края Станкович отне една топка в собствената половина, напредна сам по левия фланг, но вратарят на гостите отрази удара му.Минута по-късно Серджиу Такот реализира втора дълга дузпа за Прогрес за 1:2.

Треньорът на родния шампион Митко Пантев извади вратаря Иванов и пусна допълнителен полеви играч в лицето на Йован Станкович. Вратарят на молдовците отрази отново опасен удар на Паулиньо 3 минути преди края на мача. Минута по-късно обаче Пауло Пинто успя да изравни след поредна многоходова атака на варненци. Нашият шампион можеше и да стигне до победата, но в заключителните секунди Кривой отрази силен шут на Марко Костич.  

Следващият мач на българския шампион е в неделя в 20,00 часа срещу швейцарския Буле. Утре швейцарците играят с Прогрес.