Българският национален отбор по художествена гимнастика започва днес голямата си битка на Европейското първенство в Баку, Азербайджан. В първия състезателен ден ще играят двете ни индивидуалистки Силвия Митева на топка и въже, и Моника Минчева на обръч и лента.

Състезанието за българките стартира в 16,20 часа местно време, като Митева и Минчева играят в най-силната група А, където преки конкурентки за отборната надпревара ще им бъдат всички световни звезди в този спорт – Евгения Канаева, Вера Сесина от Русия, Анна Бесонова и Алина Максименко от Украйна, Станюта, Черкашина и Рудалова от Беларус, имащите големи амбиции за силно представяне на този шампионат представителки на домакините – Алия Гараева, Анна Гурбанова и Зайнеб Явялди.

Вчера късно вечерта Силвия Митева, Моника Минчева и ансамбъл – девойки проведоха последна официална тренировка на подиум преди старта на шампионата. Момичетата тренираха с удължена тренировка и се раздадоха до край пред погледа на преките си конкурентки от Беларус. Заниманието на нашия отбор съвпадна с това на домакините от Азербайджан, чиито главен треньор е българката Мариана Василева.

По този начин, трениращите и живеещи в Баку - Филипа Сидерова и Анастасия Кисе /девойка/ с треньор Мариана Василева успяха да се видят и със съотборничките си от България. На тренировките Филипа показа чудесна форма и настроение в играта си, което дава надежда за добро представяне на предстоящото й участие на международния турнир в Прато, Италия.

Филипа Сидерова на трибуните в залата

Мариана Василева с възпитаничките си