Грациите от ансамбъла на България ще подкрепят двете ни идивидуалистки Невяна Владинова и Катрин Тасева по време на многобоя на Световното първенство по художествена гимнастика. Това разкри лично помощник-треньорът на нашия отбор Михаела Маевска в специално интервю за Спортно шоу Гонг по Дарик радио.

Момичетата на Весела Димитров са вече в Пезаро (Италия), където направиха и първа подиум-тренировка. Надпревара при ансамблите на шампионата на планетата стартира на 2 септември, а на 3 септември са финалите.

„Пътувахме и се настанихме в 2 часа вечерта, но имахме време да се наспим и днес да успеем да направим добра подиум- тренировка. Доволни сме от тренировката допуснаха няколко грешки, но като цяло сме доволни. Това е нормално, ние знаем как протича процесът. Всички са здрави, няма проблеми да чукнем на дърво. Има малко влага, но лятото винаги е така“, започна Маевска.

„Всъщност не сме видели още конкурентите ни. Обикновено не гледаме как играят, за да се съсредоточим върху нашата работа“, добави бившата гимнастичка, която само преди година взе бронзов медал с предходния ансамбъл на Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

„Много позната ми е залата тук в Пезаро, хубава, голяма просторна. Всичко бе хубаво на тренировката. Всичко е наред“, коментира още Маевска.

На въпрос ще подкрепят ли грациите от ансамбъла Катрин Тасева и Невяна Владинова по време на многобоя на 1 септември, Мавска сподели: „Разбира се, че ще сме в залата след тренировка да подкрепим Неви и Катрин. Те имаха тежка седмица и се нуждаят от подкрепа. Ще бъдем, може да не стоим за цялото състезание, но първите два уреда ще ги изгледаме“.