След успешния изминал сезон и в навечерието на най-важните състезания за новия, момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика успяха да намерят време за наградите на БГ Радио. Грациите ни и техният треньор Илиала Раева взеха участие в церемонията по обявяването на тазгодишните победители от родната музикална сцена.

Българските състезателки се появиха още в началото, за да връчат наградата в категория БГ Група, а статуетката отиде при Мери Бойс Бенд.

Красивите състезателки заложиха на елегантни вечерни рокли, с които впечатлиха зрителите пред телевизорите, както и присъстващите в залата. Треньорът Илиана Раева отново предпочете да бъде различна и изненада феновете с бяла рокля, с воали.

Водещи на официалната церемония бяха Орлин Горанов и Любо Киров, а зрителите се насладиха на изпълненията на примата на българската естрада Лили Иванова Елица Тодорова, Графа, Бобо, Васил Найденов, Мария Илиева, Дивна, Миро, Орлин Горанов, Мариана Попова и други.

Организаторите на събитието връчиха и специална награда, както правят всяка година. За БГ Посланик бе определен Йордан Йовчев, а за БГ Вдъхновители бяха избрани Дони и Момчил.

Следващото голямо спортно предизвикателство пред ансамбъла, както и националните ни състезателки в индивидуалното, е на Световната купа в Арена Армеец София от 3 до 5 май.

Грациите от ансамбъла блеснаха с елегантни вечерни рокли

източник: Личен архив