Симона Пейчева игра отново убедително и на въже на Световното по художествена гимнастика в Патра и се класира 7-ма. След грубата грешка вчера Елизабет Паисиева бе по-стабилна и е 19-та, веднага след нея се нареди младата Стела Султанова-20-та.

„Изключително тежко състезание, раздават се само 20 олимпийски квоти. Ние искаме две, но е много трудно. Ако Бети е стабилна до края на състезанието бихме да се преборим. Много държави са с амбиция да отидат в Пекин, художествена гимнастика е много напреднала, а нас политиката през последните години ни бе грешна. Може би най-трудно е на Мария Петрова, която като българския съдия в Патра има още по-тежка задача.”-сподели от Гърция за Гонг Илиана Раева.

Българките са в добра форма, не се притесняват от конкуренцията, но композициите ни все още не са за медали от голям шампионат. Съчетанията трябва да бъдат по-сложни, само Симона изпълнява модерните супер трудни елементи и тя е единствения ни коз за финалите на отделните уреди.

Истински фурор в Патра направи днес 27-годишната испанка Сид Тостадо, която започна кариерата си пред погледа на българката Емилия Бонева. На шампионата присъства и президента на ФИГ-Бруно Гранди, но въпреки всичко договорки при реферите отново не липсват.

„Художествената гимнастика е 50% състезателка и 50% съдийство. Така е в нашия спорт-това е истината”-казва още Илиана Раева.