Българската федерация по художествена гимнастика ще раздаде обща премия от 30800 лева за постигнатите успехи на Световното първенство във Франция в края на миналия месец.

"Премията е за състезателките, треньорите, съдии, технически лица и въобще за всички участвали в подготовката на състезателките за успешното представяне в Монпелие", заяви за БТА президентът на БФХГ Мария Гигова след днешното редовно заседание на Управителния съвет на централата.

Българският ансамбъл стана световен шампион на обръч и ленти, като завоюва и бронзови медали в многобоя и на топки.

В индивидуалната надпревара Силвия Митева взе два бронза на лента и на бухалки и записа още две четвърти места на обръч и на топка. Състезателките и техните треньори ще получат и премии от МФВС и от спонсори, но сумите още не са уточнени.

УС прие финансов отчет за проведената Световна купа в София през август и набеляза план за подготовка за организиране на следващата Световната купа в София на 5-6 май 2012 година.

Ръководството на БФХГ също така прие предложение за разпределяне на спортно оборудване за клубовете по художествена гимнастика в България.