Среща между ръководството на Българската федерация по художествена гимнастика, старши треньорът на националния ни ансамбъл и ГДБОП ще състои в близките дни. За това информира наставникът на грациите ни Адриана Дунавска. Поводът е изпратеният SMS до Мая Пауновска - състезателката от националния ансамбъл, и получено по време на Европейското първенство в Торино в началото на миналия месец.

Всъщност, оказа се, че SMS-ът не е бил един, а цели 13, изпратени в рамките на един ден, тъй като текстът с обидите и заплахите в него не е могъл да се събере.

Тогава президентът на БФХГ Мария Гигова заяви, че ще иска разследване на случая, за да се установи кой е изпращачът и срещу него да се вземат съответните мерки, а и да не се допусне дестабилизиране на обстановката и нарушаване на подготовката на отбора за Олимпийските игри в Пекин.

Адриана Дунавска съобщи пред Гонг, че ансамбълът е забравил за случилото се и момичетата вече не говорят за инцидента. Наставникът на грациите ни разкри, че от ГДБОП са й се обадили с молба за среща, но тя не е могла да се състои по-рано заради ангажимента й с националните и подготовката на тима за Олимпиадата, който продължава да тренира в Бургас.

„Всички мерки, които до момента е трябвало да се вземат от органите са взети”, каза Мария Гигова.

„Докато бях на лагера в Бургас ми се обадиха. Аз ще разговарям с всички лица, които бяха там и които по някаква причина са свързани със случая. И ни предстои среща, която ще организирам лично аз, като събера всички налични хора. Нито аз можех да напусна лагера, нито Мая и затова отложихме засега тази среща”, сподели Дунавска.

„Да ви кажа честно с момичетата вече забравихме за инцидента, не се връщаме към него. Освен това си имаме достатъчно много проблеми и грижи, с които да се справяме ежедневно. Всички момичета тогава бяха с повишена чувствителност по време на европейското, но в момента не е така”, добави треньорът на ансамбъла ни.

„Мерки никакви не сме взели, защото повече не се е повторило. Това, което ни посъветваха е Мая да не си сменя телефона. Но повече не се е повторило и не се е налагало да реагираме. Съветвам ви повече да не се обръща внимание на това, защото няма повторение на тази атака. Всичко се потуши. Надявам се да не се случва повече. Със сигурност на самата Олимпиада, ще ги посъветвам да си изключат телефоните и никой да не им действа по такъв начин”, каза още Адриана Дунавска по случая.