Младата ни грация Моника Минчева сподели преди втория ден от Европейския шампионат по художествена гимнастика в Баку, че се надява да подобри още играта си. Българката се представя много добре до този момент. Тя започна на лента без видими груби грешки, но имаше леки колебания, и за съжаление допусна малка грешка на най-впечатляваща си композиция с обръч. Състезанието продължава днес с другите два уреда – топка и въже.

„Чувствах се спокойна през първия ден, към лентата имам по-голям афинитет и затова бях повече съсредоточена. За обръча вече бях много спокойна, дори малко повече от обичайното. Залата ми е доста удобна, огромна е и този път има много публика. Надявам се цялото състезание да мине успешно за мен. И докато играя да съм по-освободена. Определено ще се стремя към подобрение на играта ми през втория ден от шампионата, както и цялостното ми представяне тук”, сподели националката ни.

„Надявам се да изиграя съчетанията си по възможно най-добрия начин и да дам най-доброто от себе си. А съдиите имат право на свое мнение. Тази година всичките ми съчетания са ми любими, защото са много различни като стил. А любим уред ми е топката”, добави Моника Минчева.

„Най-голяма радост до момента изпитах по време на Гран при Бургас. Много обичам да играя пред родна публика. Обожавам да се показвам у дома.”

„Илиана Раева винаги ми дава наставления, обикновено ми казва да съм спокойна и уверена, да съм със силни глезени и бързо да се качвам на полупалец и да си завършвам движенията. Постоянно ни повтаря, че сме много красиви, да имаме самочувствие и да сме спокойни и уверени”, завърши Моника Минчева.