Настоящият собственик на Вашингтон Къмандърс от Националната футболна лига на САЩ (НФЛ) Дан Снайдър е приел оферта за мажоритарния дял от акциите на клуба за рекордните 6.05 милиарда долара. Това съобщава инсайдърът на nfl.com Иън Рапапорт.

Офертата е отправена от инвестиционна група, начело на която е собственикът на отбори от Националната баскетболна асоциация (НБА) и Националната хокейна лига (НХЛ) Джош Харис.

Рапапорт съобщава, че продажбата на Вашингтон все още не е финализирана и тя трябва да бъде одобрена първо от групата за финансов контрол на НФЛ, а след това и от поне 24 от 32-та собственици на отбори. Те ще се съберат на традиционната си пролетна среща през месец май.

Харис, който има големи дялове в баскетболния Филаделфия 76ърс и хокейния Ню Джърси Девилс, не е чужд на шампионата по американски футбол, тъй като е миноритарен собственик на Питсбърг Стийлърс. Той оглавява група от бизнесмени, включваща баскетболната легенда Меджик Джонсън и други.

Очакваната сделка на стойност 6.05 милиарда долара ще бъде рекордна в историята на НФЛ. За момента лидер в класацията е Денвър Бронкос, който бе закупен от групата Уолтън-Пенър за 4.65 милиарда долара през 2022.

Снайдър управлява Вашингтон от 1999 насам заедно със съпругата си Таня. Под управлението на двамата Къмандърс, познати доскоро като Редскинс, имат 164 победи, 220 загуби и две равенства. Те имат шест участия в плейофите, а последната победа в тях е от 2005./БТА