Отборът на Дарик Радио, представен от членове на екипа на Гонг, записа престижното трето място на турнира по пейнтбол за журналисти, организиран от „Еврофутбол” и „Пейнтбол България”. Капитанът Веско Вълчев, заедно с Емил Евтимов, Александър Красимиров, Стефан Глухаров и Румен Пенчев се представиха повече от достойно в надпреварата, която се проведе на стадион „Академика” в София, пред близо 800 зрители.

Седем журналистически отбора подгряха петия юбилеен турнир по пейнтбол за трофея на букмейкърската къща.

Веско Вълчев, капитан на отбора на Дарик и Гонг, бе с основна заслуга за спечелените брознови медали

Представителите на медиите се състезаваха на две групи, всеки срещу всеки, като най-добрите отидоха на финала. Дарик се падна в поток с БНТ 1 и ТВ7, а последните в последствие спечелиха и мини турнира. Представителите на Гонг и Дарик записаха категорична победа срещу БНТ 1, като не дадоха нито една „жертва”, а елиминираха всичките си противници. Колегите от ТВ 7 обаче се оказаха голяма хап за гонгаджиите, но все пак дадоха две жертви преди да спечелят двубоя. БНТ 1 записа нова загуба и така отпадна от групата, а Дарик остана да се бори на минифинала за 3-4 място.

В другата група тимът на в-к „Дневник” 2 (печатната медия се представи с два отделни отбора) успя да се класира за финала, след като надигра „Капитал”, „Експрес” и колегите си от „Дневник” 1.

На минифинала Дарик спечели срещу „Капитал” и взе бронза, а на финала ТВ 7 отнесе тима на „Дневник” 2 и грабна златото.