Шефът на спортния отдел на Дарик Томислав Русев даде светъл пример на екипа си, как трябва да сме готови за задаващата се Световна финансова криза.

В почивния си ден, Русев дойде лично в радиото, за да провери и евентуално претака за сефте дошлото по-рано през деня кисело зеле. Осоленият зеленчук бе докаран от Вальо Грънчаров директно от производителя – неговата къща в село Безден. За да улесни допълнителното транспортиране на мезето от сградата на „Дондуков” 82 през моста „Чавдар” до кв. „Хаджи Димитър”, Грънчаров донесе и спомагателна туба от използвана минерална вода. В нея, Русев може да източи все още вкисналата и неготова течност, за да може да предотврати евентуално сецване на кръста, предвид 25-килограмовата зелева тежест.


С тежката задача да дегустира готовността на махмурлийския мехлем се ангажира Ники Александров, който отпи две-три глътки, изчака малко и отсече: „Още седмица и е готово”.

Като цяло, екипът на Гонг се притесни, модерното пластмасово бидонче (с канелка) да не се застои предълго време на балкона на редакцията. Опасността и загрижеността идва от евентуалното му напичане на слънчева топлина и риска от експлозия, което би предизвикало странни и учудени реакции в съседните сгради.

В същото време Ивелин Райчев бе пуснат в кратка почивка до своя роден край. На Райчев му е заръчано да донесе една 100-литрова каца, която отделно ще бъде напълнена с така нареченото „късно зеле”. Има информация, че кацата ще бъде дислоцирана в мазето, намиращото се до абонатната станция на бл. ***, в близкия до радиото квартал. Според кулинарното трио Русев – Райчев - Цекова, там било перфектното място за втасване на продукта, тъй като от въпросната абонатна станция цяла зима се излъчвали рефлексни топли вълни. Освен това, мястото е идеално за преосмисляне на работния ден, за нахвърляне на задачи за утрешния ден и за решаването на дребни професионални проблеми, докато зелето се претака и се дърпат две-три цигарки на крак. Единственият проблем е липсата на канелка на голямата каца, като в такъв случай ще трябва да се прибегне до услугите на добре познатия от соца маркуч.

И докато световните финансови експерти съветват целокупното население да прецезира своите разходи, да свива семейни бюджети и да залага на самозадоволяването, Гонг ви казва: Правете домашно зеле. В екипа има идеи и за изсушаване на червен пипер, както и за направата на домашна наденица.