Гонг и Ринг ще стартират в поредното издание на McDonalds Медия лига с обединен отбор. Целта пред сборния тим ще бъде първото място в надпреварата, която отново се организира от Българска лига по футзал. Двата тима се връщат към традицията да сформират общи отбори, които спечелиха немалко трофеи на журналистически турнири.

В тазгодишното издание на медийната лига ще вземат участие 10 отбора, които ще се срещнат помежду си по два пъти, в рамките на два полусезона – есенен и пролетен. Новото в регламента този сезон е, че шампионът сред медиите ще участва българската Шампионска лига, където играят първенците на всички лиги организирани от БЛФЗ. Заелите второ и трето място в медийната лига, пък се класират директно за Лига България, където участват отборите заели тези места в останалите първенства на БЛФЗ.

След като миналата година Гонг отстъпи от позициите си и завърши на четвърто място в крайното класиране, този сезон амбициите са за шампионска титла. За целта ръководството на тима направи няколко структурни промени – досегашният мениджър Сашо Диков бе освободен от поста си с благодарности. По-важната промяна е обединението с тима на Ринг, откъдето пристигат асовете Йордан Георгиев, Петър Мисов и Стефан Стефанов. Те заедно с ядрото на Гонг – Веско Вълчев, Стефан Стоянов, Иво Йовчев, Румен Пенчев, Емил Евтимов, Краси Илиев, Иван Иванов и Кирил Лулев ще се опитат да триумфират с титлата в McDonalds Медия лига.

Гонг/Ринг стартира срещу БНР, а останалите мачове от първия кръг са:

Агенция Блиц – в. „24 часа”

в. „Тема Спорт” – БНТ

ТВ7 – Спортал

в. „7 дни спорт” – Про Медия