Близо 100 състезатели са подали заявки за участие в 84-то издание на националния турнир по боулинг „ Фантастико оупън” 2019. 

Шампионатът стартира днес и ще продължи до неделя в столичната зала „ Joy Station”, Студентски град. Наградният фонд е 5000 лева, а освен българи в надпреварата се очаква да се включат и играчи от съседните ни страни Северна Македония, Сърбия и Гърция. 

"Готови сме с организацията. Винаги се стремим всичко да е професионално и състезателите да се чустват добре на нашите турнири. 

Предстоящият "Фантастико оупън" е вече утвърдено състезание с дълга история и винаги става много интересно и оспорвано , особено в последните два дни. Най-малкият ни участник е Антон Симеонов на 10 години, който играе много добре боулинг. Регламентът е ясен, играчите ще бъдат разпределени в три групи- А, В и C. 

Всеки ден до събота по две серии, от 14:00 и 18:00 часа. Входът както винаги за хората, които искад да гледат е безплатен. Всичко може да се следи в реално време на bowlzone.eu, сподели Теодора Дончева- главен организатор на турнира. 

Шампионатът е част от календара на федерацията по боулинг и носи точки за предстоящия елитен Републикански турнир в края на месеца, който ще бъде в Бургас.

Поради участието си в Световната купа в Индонезия няма да видим фаворитите Диан Динев и Мариана Метексинова, но пък многократната ни шампионка Марина Стефанова вече проведе няколко тренировки в залата и е готова за „Фантастико оупън” 2019.