Какво е общото между професионалиста и аматьора в голфа? Любовта към този сравнително нов за България, но добиващ все по-голяма популярност спорт. Дали ще спечелиш парична награда като най-добър професионалист или купа, която доказва, че си се представил най-добре сред аматьорите, няма голямо значение когато застанеш за първия удар, усетиш соления бриз в лицето си и погледнеш към декарите зелено море, които очакват да бъдат превзети.

Блексирама има честта да бъде домакин на първия международен голф турнир за професионалисти и аматьори, организиран от Професионалната голф асоциация в България от 2-ри до 5-ти юли. Турнирът ще се проведе на 54 дупки – по 18 дупки в рамките на 3 дни. Състезанието е отборно – 1 професионалист и 3-ма аматьори, повечето от които ще се насладят за първи път на уникалния „сигничър” (най-висок клас) дизайн на Гари Плейър и ще изпитат оптическите измами, създадени при някои от дупките. Всички отбори ще започнат играта от различни дупки, за да могат да завършат по едно и също време.

Състезание от този тип никога не се е състояло в нашата страна и предизвика голям интерес, доказателство са не само записалите се над 20 български участници в него, но и останалите 52-ма голфъри от Австрия, Англия, Германия, Гърция, Ирландия, Румъния, Словения, Хърватска, Шотландия, участвали на такива турнири по цял свят.

Ян Рандъл, главен директор на Професионалната голф асоциация за Европа, идва за първи път в България, специално за турнира и ще отседне в една от уютните вили с морска гледка на Блексирама.

Специална награда очаква професионалиста, който съумее да вкара голф топчето с един удар на трудната, но великолепна 18-та дупка, пар 3 – чисто нов BMW кабриолет, а гостите – през целия уикенд - голямо шоу. Вход за граждани – свободен.

Програма на турнира:

Старт на турнира - 3 юли – 10:30 часа

4 юли втори състезателен ден - 10:30 старт

5 юли – последен състезателен ден; 10:30 – старт; 19:30 – награждаване на победителите