Само в рамките на няколко часа професионалното колоездене бе изненадано от две големи новини - едната положителна и едната негативна.

Първо стана ясно, че автомобилният гигант Макларън влиза в спорта чрез мощно партньорство с отбора на Бахрейн-Мерида. Причината е, че и двете компании имат собственици от Бахрейн, а чрез експертизата си от Формула 1 Макларън ще се опита да помогне на отбора, който в бъдеще може да включи Макларън и в част от името си.

От британската компания са готови да вложат доста средства в тима в целта да спрат хегемонията в големите обиколки на тима на Скай.

Само че няколко часа по-късно голямата новина дойде именно от Скай. Компанията, която в последните 10 години бе собственик и спонсор на отбора на Скай, обяви, че спира инвестициите си в колоезденето след края на сезон 2019.

Все още бъдещето на отбора остава неясно като от Скай ще се опитат през следващата година да намерят нов собственик и спонсор, което да позволи на тима да продължи съществуването си под друго име.