Акцентите на WINBET за 94-тите награди на Академията

Холивуд се съвзе след шока от 2020-а и тазгодишното издание на наградите „Оскар” обещава връщане към нормалното. След него наградите няма да са същите, защото от догодина се предвижда участие и на публиката в гласуването. 94-ата церемония е в нощта на неделя срещу понеделник българско време и обещава доволно количество истории.

Пазарите на WINBET за наградите на Академията за киноизкуство и науки можете да намерите в Секция„Спорт -> Специални на изцяло обновения сайт winbet.bg.

Най-знаменитият момент в неделя би трябвало да бъде очакваният „Оскар” за „Най-добър поддържащ актьор” за Трой Коцър. 53-годишният американец изгря от нищото и вече спечели „Наградата на критиците”, BAFTA („британските Оскари“) и наградата на Актьорската гилдия за ролята си в CODA. Коцър е глухоням, а единственият преди него с такъв недъг, удостоен с „Оскар”, е Марлий Матлин през 1986 г. за ролята ѝ в „Деца, забравени от Бога“.  

Коефициентът на WINBET за триумф на Коцър е 1.23, а единствен негов конкурент изглежда спечелилият „Златен глобус” Коуди Смит-Макфий („Властта на кучето”) – 3.55.

87-годишната лейди Джуди Денч пък има шанс да стане най-възрастният лауреат на „Оскар”, счупвайки рекорда на сър Антъни Хопкинс (83) от миналата година. Британската легенда е номинирана за „Най-добра поддържаща актриса” за участието си в „Белфаст”, но прогнозите не са на нейна страна.

Коефициентът на WINBET за триумф на Денч е 26.00, както пред нея са Ариана Дебоуз („Уестсайдска история”, 1.07), Кирстен Дънст („Властта на кучето”, 7.50), Онджаню Елис („Крал Ричард” преведен у нас незнайно защо като „Методът „Уилямс”, 19.00) и Джеси Бъкли („Изгубената дъщеря”, 23.00).

Всички предложения на WINBET за наградите Оскар са на winbet.bg ->

Иначе, на първо четене „Властта на кучето” се очертава като фаворит тази година да обере доста статуетки. Лентата е номинирана в пет от шестте най-престижни категории, а освен споменатите  Смит-Макфий и Дънст в надпреварата е още за „Филм на годината” (1.83 срещу 2.19 на CODA), „Най-добър режисьор” (1.02 за работата на Джейн Кемпиън) и „Най-добър актьор” (Бенедикт Къмбърбач, 6.00).

Прогнозите обаче не са на страната на Къмбърбач, защото при тенденцията за расово разнообразие в последните години за фаворит минава Уил Смит („Крал Ричард”, 1.11).

„Властта на кучето” не присъства единствено в категорията „Най-добра актриса”, което не е изненадващо предвид сюжета му. Там девет години след първата си номинация Джесика Частейн („Очите на Тами Фей”, 1.59) изглежда фаворит, макар че наградите-ориентири бяха доста разпръснати. Частейн спечели „Наградата на критиците” и тази на Актьорската гилдия. Никол Кидман („Да бъдеш Рикардо”, 4.33), грабна „Златен глобус”, а BAFTA отиде при Джоана Скенлън, която изобщо не е в номинациите за „Оскар”. Селекцията в неделя включва още Кристен Стюарт („Спенсър”, 6.75), Оливия Коулмън („Изгубената дъщеря”, 7.25) и Пенелопе Крус („Паралелни майки”, 15.00).

Всички залози за наградите Оскар, направени с реални средства за игра са валидни за WINBET OPEN Турнир Спорт и за спечелване на талони за участие в разпределението на наградите в WINBET OPEN Бонус игра.

И последно по ред, но не и по значение: Сър Кенет Брана е печелил BAFTA, “Златен глобус”, „Оливие” и „Еми”, но никога „Оскар”, въпреки осемте си предишни номинации. Северноирландецът („Белфаст“) е в люта битка с Пол Томас Андерсън („Licorice Pizza“) в категория „Най-добър оригинален сценарий”, като шансовете на всеки от двамата WINBET оценява на по 2.09. Андерсън също няма „Оскар” в колекцията си и също като Брана има осем предишни номинации. Тъй че е трудно да се прогнозира към кого ще се насочат симпатиите на академията.

*Коефициентите са валидни към 10:30 ч. На 24 март 2022 г. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.