Президентът на Световния боксов съвет /СБС/ Хосе Сулейман се вбеси от поведението на британския боксьор Дерек Чисора, който днес по време на кантара преди мача за световната титла по бокс за професионалисти в тежка категория удари шамар на носителя на пояса Виталий Кличко от Украйна. Веднага последва реакция от страна на СБС и Чисора бе глобен с 50 000 щатски длара. "Това е просто гадно, заяви Хосе Сулейман.

По този начин той демонстрира пълно неуважение към спорта, което е просто недопустимо. Евтин трик. Ето защо решихме да накажем Чисора с глоба, за да се замисли. Той не се оказа джентълмен. Мисля, че той се опита да извади Виталий от психическо равновесие, но аз съм уверен, че за тази своя постъпка той ще си плати на ринга".

По-рано днес по време на кантара и "дуела на погледите" между британеца Дерек Чисора и украинеца Виталий Кличко британският професионален боксьор Чисора удари шамар на световния шампион Кличко. Според присъстващите на традиционния кантар преди мача за световната титла в тежка категория, тъмнокожият британец Дерек Чисора първо е посегнал към тялото на Кличко, а след това го е ударил с дланта си по лявата буза. Виталий Кличко не е отговорил на провокацията, а веднага след инцидента секундантите на Кличко са го издърпали настрани. Мачът за световната титла на СБС в тежка категрия Виталий Кличко - Дерек Чисора е утре в Мюнхен.