Българският национален отбор по художествена гимнастика пристигна късно през изминалата нощ в Портимао (Португалия) за участието си в турнир, пореден кръг от Световната купа. В среднощните часове на пътуването от Лисабон до Портимао бе отпразнувана и първата част от рождения ден на Боряна Йорданова от ансамбъл жени, която навършва днес пълнолетие.

Въпреки студеното за сезона време, организаторите правят всичко възможно отборите да се аклиматизират и проведат нормално подготовката си за състезанието, информираха от българския щаб в Португалия.

При огромен интерес от страна на участничките от другите страни и всички чуждестранни журналисти и фотографи, акредитирани за турнира, тази сутрин момичетата на Илиана Раева проведоха първата си официална тренировка.

Двете помощнички на Илиана Раева за ансамбъла - Ина Ананиева и Мариела Пашалиева

Заниманието на българския отбор се превърна и в своеобразна среща на всички български специалисти, пристигнали в Портимао с отборите си – Ефросина и Стела Ангелови с испанките, Весела Димитрова – Швейцария, Адриана Дунавска с Франция, Надя Ласева – Англия и Мариана Василева – Азербайджан.

Националният ни отбор започва от утре надпреварата в португалския град. Участие в състезанието ще вземат ансамбъл-жени, ансамбъл-девойки и две грации в индивидуалното - Биляна Проданова и Габриела Кирова.

Биляна Проданова