Отборът по художествена гимнастика заминава утре за третия кръг от Световната купа, който ще се проведе в град Портимао, Португалия. България ще участва с ансамбъл-жени, ансамбъл-девойки и две грации в индивидуалното - Биляна Проданова и Габриела Кирова.

На турнира ще се представят всички най-силни гимнастички в този спорт. Надпреварата ще пропусне единствено ансамбълът-жени на Италия.

Двата ансамбъла - девойки и жени, започват квалификациите на 16 април (четвъртък) с изпълнение на по едно съчетание. На следващия ден (17 април) гимнастичките от индивидуалното ще изиграят съчетанията си на два уреда, а ансамбъла-девойки - второ изпълнение за квалификацията.

В събота индивидуалните състезателки играят останалите два уреда, ансамбъл-жени - съчетанието с 3 ленти и 2 въжета, като денят завършва късно (около 22,30 местно време) с финала при ансамблите девойки.

В неделя са финалите на Световната купа при ансамбли-жени и индивидуалната надпревара. Късно вечерта в неделя ще се проведе прощално парти за всички участнички, организирано от спонсорите и домакините на турнира.

Биляна Проданова, снимка: DarikWeb