Англичанинът Дейвид Гилбърт продължи с отличното си представяне на снукър Мастърс 2020, след като победи Стивън Магуайър с 6-2 и се класира за полуфиналите на турнира. Гилбърт впечатли с изявите си в първия кръг, когато разби шампиона от 2018-та година Марк Алън с 6-1, регистрирайки 95 процента успеваемост при удари за вкарване, а днес той отново бе на висота и не остави шансове на съперника си.

Гилбърт започна вихрено двубоя в "Алекзандра Палас" в Лондон и направи най-високия брейк в турнира до момента - 144 точки, за да вземе първия фрейм, след което успя да се наложи в оспорваната втора партия със 70-59. Скоро след това Гилбърт дръпна с 3-0, но Магуайър успя да върне един фрейм преди почивката. След паузата ситуацията не се промени и Гилбърт взе два поредни фрейма, за да се доближи на една партия от успеха. Магуайър успя да отложи края с успех в седмия фрейм, но неговият съперник не показа колебание и затвори мача с 6-2.

По този начин Гилбърт се класира за полуфиналите на Мастърс при дебютното си участие в престижната надпревара, като по-късно тази вечер той ще научи името на съперника, след като се изиграе двубоят между Кайрън Уилсън и Стюарт Бингам. В горната половина в спор за място на финала ще влязат Шон Мърфи и Али Картър. /БГНЕС